Keşfet
Mavi
Kırmızı
Yeşil
Turuncu
Mor
Siyah
Özel

Davet Mektubu Örneği

turkceasigi

Yeni Üye
Tepki
0

Davet mektubu örneği yabancı bir ülkeyi ziyaret etmek isteyen ancak Schengen vizesi için gerekli şartları sağlayamayan kişiler için, o ülkenin bir tanıdığının vize sponsoru olması için yaptığı resmi başvuruya denmektedir.

Davet mektubunu vize başvuru formu ile karıştırmak yanlış olacaktır. Vize sponsoru tarafından bir davet mektubu düzenlenir ve vize başvurusu sahibi vize başvurusunu hazırlarken vize başvurusu sahibine iletilir. Ayrıca birçok ülke bu belgenin imzalı olarak düzenlenmesini şart koşar. Net kriterler olmasa da, mektup sade, açık, anlaşılır ve amaca uygun olarak yazılmalıdır.

Davet mektupları bu bilgileri içermelidir;
  • Resmi kimlikte (pasaport) vize başvurusunda bulunan kişinin adı ve soyadı,
  • Resmi kimlik belgesinde (pasaport) göründüğü şekliyle vize sponsorunun adı ve soyadı,
  • Vize sponsorunun tam adresi (vize başvurusunda bulunan kişinin kalacağı adres dahil),
  • Vize başvuru sahibinin seyahat tarihi,
  • Vize sponsorlarının ve vize başvuru sahiplerinin yakınlığı,
  • Vize sponsoru yükümlülükleri.

Davet Mektubu Örneği:

10 Eylül 2023
Londra

Konu: Ahmet Yılmaz’ın vize başvurusuna ek davet mektubu

İlgili makama,

Yaz okulundan tanıştığım ve 10 senedir arkadaşım olan Ahmet Yılmaz’ın, 25. doğum günüm sebebiyle, 04 – 30 Temmuz 2023 tarihleri arasında, 3 hafta olmak üzere, beni Londra, Birleşik Krallık’ta ziyaret edecek. Kendisi seyahati boyunca aşağıda belirttiğim adreste, benim evimde kalacaktır.

60 A, Elm Sokağı,
Londra WD2H 8LA

Ben, Mehmet Yılmaz, Birleşik Krallık’ta oturma ve çalışma iznine sahip olarak, şu anda Export Company’de avukat olarak çalışmaktayım. Davet mektubu ile beraber gönderdiğim belgeler arasında çalışma iznimin bir kopyasını bulabilirsiniz. Misafirimin ziyareti boyunca tüm masraflarını karşılayacağımı ve bunun için yeterli maddi imkanlarım olduğunu beyan ederim.

Daha fazla bilgi gereksiniminiz olursa bana +44 70 5593 0807 nolu telefon numarasından veya mehmet@exportcompany.com e-mail adresimden ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla,
Mehmet Yılmaz
(İmza)

Ziyaretçi bilgisi:
İsim:
Ahmet Yılmaz
Doğum tarihi: 05 Eylül 1996
Adres: Kuru Sok, Nazande Apt, No.8, Daire 14, Avcılar, İstanbul, Türkiye
Tel: +90 544 549 XX XX
İlişki: Arkadaş
Vize Başvuru No: 05961885