Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ORMAN YANGINLARI
Sen ömründe tek bir fidan
Diktin mi ki ey be cani
Nasıl kıydın ormanlara
Bilmez misin dünya fani
XXX
Her bir ağaç bir can taşır
Binlerce cana kıyıyorsun
Fani dünyan sonlanınca
Hesabı sorulmaz sanıyorsun.
XXX
Silahın olmuş çakmak
Silahımızdır kürekler
Yine seferber oldu
Can...
VATAN İÇİN
Bir ulusun direnişi
O'nunla başladı gitti
Sarı saçlı mavi gözlü
Kükremiş Aslan gibiydi
Yedi düvel karşı geldi
Yinede baş edemedi
Heycan verdi yüreklere
Çelik zırhtan pençeliydi
Samsundan çıktı karaya
Adım attı Anadoluya
Millet sevgiyle kenetlendiler
Ölümü hiçe saymaya
Endamı güzeldi...
Sayın Salih bey bu "Yeşil Bir Dünya İstiyorum" isimli güzel şiirinizde tam doğanın resmini çizmişsiniz. İnanın kendimi bir an o yemyeşil kırlarda hayal ettim. Mis gibi çiçek kokuları, börtü böceklerle adeta huzur buldum. Gerçekten de her şey yeşil doğadadır. İnşallah bir gün o hayal ettiğiniz...
Sevgili İbrahim Bey, Aziz Ağa'yı anlatan bu Aziz'im şiirin gerçekten çok güzel olmuş. Aziz Ağa'nın yaşadığı o zorlu hayatını tam beş kıtayla çok mükemmel anlatmışsın. Onun o yöredeki mücadelesini de aynı bir destan gibi çok muhteşem bir şekilde şiire yansıtmışsın. Gerçekten de yetenek ve anlatım...
Sayın Sevindik, bana göre sizin bu "Benim Köyüm" adlı güzel şiiriniz Türkiye'deki tüm köy şiirlerinin "Mihenk Taşıdır." Gerçekten de o değeri hak edecek kadar çok muhteşem bir eserdir. İnsan okurken çok duygulanıyor. Ellerinize ve yüreğinize sağlık değerli şairim. Candan tebrikler.
Sevgili Aysel ablacım, hayatımda bir yörenin ve bir dağın töresini bu kadar güzel anlatan bir öykü daha hiç görmedim. Yalnız gerçek bir şeyi söylemem gerekiyor. Bu güzel yazınızı okuyunca sizin Alevilerin Munzur Dağlarındaki töresi İslam'dan ziyade eski Şaman ve Zerdüşt inanışlarına daha çok...