Keşfet
Mavi
Kırmızı
Yeşil
Turuncu
Mor
Siyah
Özel

Tarih_Öğretmeni kullanıcısının son içeriği

1. Tarih_Öğretmeni

Bir Aşk Değiyor - İbrahim Sadri

BİR AŞK DEĞİYOR Kapına biri gül bırakıyor tanımadığın Trafik birden açılıyor Köprüden geçişte para almıyor gişedeki kadın Bi o kadar yakışıyor üstüne siyah kazağın Menekşe tutuyor köşe başında yalnızlığın Sarı kanaryalar hep senin için kazanıyor Ne de güzel geliyor insana sırtından vurulması...
  2. Tarih_Öğretmeni

Seyit Onbaşı - Ünal Güneşdoğdu

SEYİT ONBAŞI O yiğit asker çok gençtir yaşı, Sınıfı topçudur, rütbesi onbaşı, Topunu kurdu düşmana karşı, Gemiyi batırdı Seyit Onbaşı Doğruldu baktı yattığı yerden, Mermi çok ağır kalkmıyor birden, Her yanı su oldu ıslandı terden, Gücünü zorladı Seyit Onbaşı. Topun başında kahraman yiğit, Hedefi...
  3. Tarih_Öğretmeni

Yeşil Bir Dünya İstiyorum - Salih Çetin

YEŞİL BİR DÜNYA İSTİYORUM Betonların az, bahçelerin, parkların bol olduğu, Akaryakıt kullanımının az, oksijenin bol olduğu, Yakılan ağaçların olmadığı, dikilen ağarların bol olduğu, Çevre dostu insanların olduğu bir dünya istiyorum. Mermilerin, bombaların uçmadığı, beyaz güvercinlerin uçtuğu...
  4. Tarih_Öğretmeni

Helal Olsun Saraya - Afet İnce Kırat

HELAL OLSUN SARAYA Bozguncular haykırır gün kara gece kara Bir kişi karar versin siyaset bir cerahat Kıyamet mi kopacak millet kalsa fukara Sarılın yorganlara uyuyun rahat rahat. Sonunuz kötü olur girmeyiniz araya Çoğunluk kabul etmiş helal olsun saraya. XXX Onlar yesin gönlünce biz duydukça...
  5. Tarih_Öğretmeni

Fahrettin Altay

FAHRETTİN ALTAY İşkodra'da doğdu. 1900'de Harp Okulunu, 1902' de de Harp Akademisini bitirdi. Balkan ve I. Dünya Savaşları'nda görev aldı. İstiklal Savaşı'na Süvari Grup Komutanı, Süvari Kolordusu Komutanı olarak katıldı. Cumhuriyet'in ilanından sonra 2'nci Ordu, 1933'ten itibaren de l'nci Ordu...
  6. Tarih_Öğretmeni

Pir Sultan Abdal

PİR SULTAN ABDAL Pir Sultan'in asıl adı Haydar'dır. Sivas ili, Yıldızeli ilçesi, Çırçır Nahiyesi Banaz Köyünde doğmuştur. Yaşamının büyük bölümü Sivas'ın Yıldızeli ilçesinin Çırçır bucağına bağlı Banaz köyünde geçti. İdam edilen Pir Sultan Abdal'ın ölümünün, 1547-1551 ya da 1587-1590 yılları...
  7. Tarih_Öğretmeni

Demirci Mehmet Efe

DEMİRCİ MEHMET EFE Milli Mücadele kahramanlarından olan Demirci Mehmet Efe 1885 yılında Aydında doğdu. Babası, Nazilli'nin Pirlibey köyünde demircilik yaptığı, kendisi de onun yanında çalıştığı için "Demirci" lakabıyla anılırdı; sonradan bu lakabı kendisine soyadı seçti. I. Dünya Savaşında...
  8. Tarih_Öğretmeni

Seyit Onbaşı

SEYİT ONBAŞI Çanakkale Savaşı kahramanlarından (D. Eylül 1889, Balıkesir'in Havran İlçesi Çamlık (Manastır) köyü - Ö. 1939, Balıkesir). Seyit Ali Çabuk veya Seyit Ali Onbaşı olarak da bilinir. Soyadı kanunundan sonra kendisine "Çabuk" soyadı verilmiştir. Baba adı Abdurrahman, anne adı...
  9. Tarih_Öğretmeni

Brastikli Aziz Ağa

BRASTİKLİ AZİZ AĞA Erzincan yöresinin ünlü halk kahramanı. Mangal gibi yüreği olan bir kartal. Ülkesini parçalamak isteyenlere karşı savaşan bir silahşör. Yıllarca hep düşmanlarını titreterek yaşamış yiğit bir adam. Aziz Ağa 1852 yılında Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı Brastik köyünde dünyaya...
  10. Tarih_Öğretmeni

Peri Kızı Ve Munzur'un Gözyaşları - Nuri Can

Çok teşekkür ederim sağolun. Sevgilerimle
  11. Tarih_Öğretmeni

Benim Köyüm - İbrahim Sevindik

BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var...
  12. Tarih_Öğretmeni

Mustafa Kemal Gibi Düşünmek

MUSTAFA KEMAL GİBİ DÜŞÜNMEK Tarih, 18 Mayıs 2002... Yer, İtalya'nın Perugia kenti... Genç Türk işadamı Utku Oğuz, bilgisayarında kayıtlı son Atatürk fotoğrafını projeksiyon makinesinin aydınlattığı duvara yansıtıp Sözlerini tamamladı: - İşte, Anadolu aydınlanmasının temeli olan Türk Devrimi...
  13. Tarih_Öğretmeni

Atatürk'ü Sevmek - Nafiz Yılmaz

ATATÜRK'Ü SEVMEK Konuşma softa Söyleme yobaz Sen ATATÜRK'Ü sevmek Ne demektir bilirmisin Bir dirhem aklın beynin yoksa Sen ATATÜRK'Ü görmek Ne demektir bilirmisin Olmasaydı yaşarmıydın Söyle dini ni imanı nı Kim bilir hangi milletin Olacaktın şimdi evladı Dil uzatmaklamı buldun Söyle ahı isyanı...
  14. Tarih_Öğretmeni

Atatürk Sevgisi - İbrahim Sevindik

ATATÜRK SEVGİSİ Bir ülke görün Atasını böyle seven Ve onu her yerde taktir eden İşte bu Aziz Türk milletidir XXX Bir ülke görün Atasının değerini bilen Ve onunla her zaman güçlü olan İşte bu Aziz Türk milletidir XXX Bir ülke görün Atasını dünyanın en büyük lideri olarak gören Ve onu her yerde...
  15. Tarih_Öğretmeni

Kemal'im - İbrahim Sevindik

KEMAL`İM Ülkemdeki insanları hayretle izledim Şöyle etrafıma baktım, şaştım, tanıyamadım Kara sakal, yeşil cübbe, başta sarık, alışamadım Gel Kemal`im gel ülken arıyor seni XXX Bana öğretilen din; gönüldedir, haldedir İnsan ayırmamalı, her yaratılan kardeştir Şimdi bu benlik neden, acep bilmem...
Üst Alt