Keşfet
Mavi
Kırmızı
Yeşil
Turuncu
Mor
Siyah
Özel

TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ kullanıcısının son içeriği

1. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Öğretmenim - Ragıp Sarı

ÖĞRETMENİM Ben, Seni ilk defa Okul duvarının dışından Okula gitmezken tanıdım. Kirli suratım, karışmış saçlarım Çapaklanmış gözlerimle Hep sana bakardım. XXX Anasızlığımın özlemini Senin çocuklarla ilgilenmenle Kapardım. XXX Okula başladığımda, Cızlavat lâstik ayakkabılarımın içinde Donarcasına...
  2. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Benim Köyüm - İbrahim Sevindik

BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var...
  3. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Yeşil Bir Dünya İstiyorum - Salih Çetin

YEŞİL BİR DÜNYA İSTİYORUM Betonların az, bahçelerin, parkların bol olduğu, Akaryakıt kullanımının az, oksijenin bol olduğu, Yakılan ağaçların olmadığı, dikilen ağarların bol olduğu, Çevre dostu insanların olduğu bir dünya istiyorum. Mermilerin, bombaların uçmadığı, beyaz güvercinlerin uçtuğu...
  4. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Kaz Dağlarında Nereleri Gezelim

KAZ DAĞLARINDA NERELERİ GEZELİM Kazdağları, Anadolu yarım adasının kuzeybatısında yer alan, Biga yarım adasının en yüksek dağıdır. Eğe Bölgesi ile Marmara bölgesini birbirinden ayırır, Kazdağları Çanakkale ve Balıkesir sınırları içerisinde kalmaktadır. Edremit körfezinin kuzeyini takiben, kuzey...
  5. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Şair Mehmet Aluç Kimdir

MEHMET ALUÇ Mehmet Aluç 1962 yılında Malatya doğdu. Ankara da ikamet eden Mehmet Aluç kamudan emekli olmuştur .Okumalara gençlik çağından başlamıştır. Okumanın verdiği hazla, hala okumalara devam ediyor. Şiir yazmak amacını da; "Gönüllerden gönüllere köprü kurmak, gönüller köprüsünde gönüllere...
  6. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Şaire Serenay Özkan Kimdir

SERENAY ÖZKAN Serenay Özkan 10 Ekim 2004 tarihinde İstanbul'un Beykoz ilçesinde doğdu. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarını Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde geçirdi. Şiir yazmaya ortaokul yıllarında başladı, lise döneminde ise edebi yönünü geliştirerek ilk kitabı olan Viata'yı kaleme aldı. Viata...
  7. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Şair İbrahim Sevindik Kimdir

İBRAHİM SEVİNDİK Türk Edebiyatında çok akıcı şiirleriyle tanınır. İbrahim Sevindik, 1972 yılında Erzincan Kemah'ta doğdu. İlkokul 5'nci sınıfa kadar Erzincan Ulalar köyünde okudu. İlk okulda okurken bir gün 19 Mayıs'ta okuduğu güzel bir şiirle oradaki tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin...
  8. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Şair İbrahim Sadri Kimdir

İBRAHİM SADRİ Türk sunucu, televizyoncu, şair ve tiyatrocu. İbrahim Sadri 1963 yılında İstanbul Eyüpsultan'da doğdu. Aslen Erzincan Kemah Yücebelen (Üskübürt) köylü olan İbahim Sadri ilk ve orta öğrenimini İstanbul Kasımpaşa'da tamamladı. İstanbul Ünversitesi İşletme Fakültesinde okuduktan...
  9. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Şair Serdar Yıldırım Kimdir

SERDAR YILDIRIM 1959 yılında Bursa İnegöl' de doğar. İlk, orta ve lise 2'yi İnegöl' de okur. Lise 1 e giderken okulda düzenlenen şiir yarışmasında ilk 10 a giremez ama edebiyat dünyasına giriş yapmış olur. Şiir yazmaya devam eder. Yazarların şiirlerini inceler. Kelime dağarcığım gelişsin diye...
  10. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

İbrahim Sevindik'ten Güzel Sözler

Yeşil Bir Dünya İçin Munzur Çayı Hep Özgür Aksın Kaz Dağlarındaki Çiçekler Hiç Solmasın İBRAHİM SEVİNDİK
  11. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

İbrahim Sevindik'ten Güzel Sözler

Ey Madenci Doğayla Uğraşma Munzur Dağlarını Anla Kaz Dağlarından Defol İBRAHİM SEVİNDİK
  12. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Cemal Gürsel'in Güzel Sözü

Ben bugün bir Alevi gibi düşünüyorum. "Eğer Yavuz Sultan Selim Sunni İslam’ı resmi ideoloji olarak almayıp Aleviliği alsaydı, Türkiye şimdi dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olurdu.” CEMAL GÜRSEL T.C. 4.CUMHURBAŞKANI
  13. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Kurban Sana Ya Ali - Tuncay Amasyalı

KURBAN SANA YA ALİ Yaşarken cennetle müjdelenensin Allah'ın arslanı ünvanı sensin Müşriklerin korkulu rüyası sensin Allah'ına da kurban Ya Ali senin Allah'ına da kurban YA Ali senin. XXX Zülfikardan başka kılıç tanımam Ali den de başka yiğit tanımam Sen yayaydın, onlar atlı püskürtün düşmanları...
  14. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Orman Yangınları - Tuncay Amasyalı

ORMAN YANGINLARI Sen ömründe tek bir fidan Diktin mi ki ey be cani Nasıl kıydın ormanlara Bilmez misin dünya fani XXX Her bir ağaç bir can taşır Binlerce cana kıyıyorsun Fani dünyan sonlanınca Hesabı sorulmaz sanıyorsun. XXX Silahın olmuş çakmak Silahımızdır kürekler Yine seferber oldu Can...
  15. TÜRKÇE_ÖĞRETMENİ

Hışıldayan Dallar - Serenay Özkan

HIŞIRDAYAN DALLAR Önce hafiften bir rüzgâr Aylar kendini hırpalar Geceleyin ağaçlar Siyah şal Sonra sert bir rüzgâr Aylar gece sayar ve ağaçların dalları Rüzgârla hışırdıyor dalları Ama gözleri ölü ve kırmızı. SERENAY ÖZKAN
Üst Alt